lørdag

HARMONIKATOMATER

Dejlig nem og velsmagende er disse harmonikatomater af tomater og æg, overhældt med en fin lille dressing.

Lige sådan en lille frokostret, der ikke er de store dikkedarer ved, serveret med lidt brød til. Det er dejlig som en let sommerfrokost i haven og æg og tomat går vi jo aldrig fejl af.

Opskrift : Maianne Sturup 1971


HARMONIKATOMATER

4 tomater
2 æg
4 sorte og 4 grønne oliven
1 spsk. vineddike
1 strøgen tsk. salt
8 spsk. olie

Æggene lægges i en gryde med vand så det dækker dem. De bringes i kog og koger i 8 minutter, tages op og skylles i koldt vand. Skallen tages af og æggene deles på den lange led en gang. Hver halvdel skæres i 6 skiver på tværs.
Tomaterne skæres hver især i 7 skiver, men de må ikke skæres helt igennem. Tomaten skal hænge sammen i bunden. I de 6 mellemrum, der nu er i tomaten, sættes de 6 æggeskiver.
De sorte og grønne oliven skæres i ganske små tern, stenen kastes bort.

Vineddike, salt og olie røres sammen og hældes over tomaterne, lige inden servering. De udskårne oliven drysses over.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.