søndag

HYBEN OG ÆBLE MARMELADE

En yndet beskæftigelse er det for mange, at plukke hyben i hybensæsonen. De velsmagende frugter eller bær er da også værd at gøre en indsats for, så de i syltet form kan gemmes hen til vinteren og Smækfyldt med C-vitaminer er de.

Hybenmarmelade er en stor delikatesse, her en gammel opskrift, hvor hyben og æble er forenet i et dejligt syltetøj. De to klæder jo hinanden så nydeligt.

Opskrift : Husholdning for land og by 1961


HYBEN OG ÆBLE MARMELADE

1 kg rensede havehyben
1/2 liter vand
1 kg skrællede æbler

Til hvert kg mos

500 g sukker
2 g citronsyre
1 spsk. konserveringsvæske

De rensede hyben koges møre i vandet, hakkes gennem kødmaskinen, blandes med æblemos, - kogt af skrællede æbler med lidt vand, sukker og citronsyre. Det hele koges godt igennem.
Til sidst tilsættes konserveringsvæske.

Noget om mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.