søndag

MANDELKRANS FRA NIELSTRUP


Min grandkusine har været så venlig at overlade mig en fin gammel opskrift på en dessert, Mandelkrans fra Nielstrup. Den hører hjemme i en håndskreven opskriftssamling, som min grandkusines svigermor vogtede over på herregården Nielstrup på Fyn.

Det var dengang en dyr dessert at lave og såmænd også i dag, men grandkusine observerer, at den ofte har været på bordet, ved særlige lejligheder, da opskriften har været slået op mange gange.

På Nielstrup blev mandelkransen altid serveret med ananas, hvorimod grandkusines moster og onkel, når de holdt jagtmiddage, kunne servere den dejlige dessert med en god flødeis og / eller henkogte frugter.



MANDELKRANS FRA NIELSTRUP

500 g bagemarcipan eller almindelig marcipan
500 g smør
500 g flormelis
100 g kartoffelmel
8 æggehvider (brug pasteuriserede æg)

chokolade til at trække over kransen.

Marcipan, smør, flormelis og kartoffelmel røres godt sammen. De stiftpiskede æggehvider vendes let i dejen, som bages i en randform.

Overtrækkes med chokolade.

Servér den dejlige krans med ananas, flødeis eller henkogte frugter.

Tak til grandkusine for den fine opskrift.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.