søndag

TARTELETTER MED FISKESTUVNING

Vi er ikke helt færdige med tarteletterne. De er simpelthen så dejlige, at her er endnu et forslag på tarteletfyld, som mormor lavede den. Denne gang med fisk og asparges.

Tarteletter med fiskestuvning er en rigtig dejlig forret i forbindelse med en større middag eller tarteletterne er fine til søndagsfrokosten.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982

TARTELETTER MED FISKESTUVNING

fyld

400 g rødspættefileter
salt
peber
1 dl hvidvin
50 g smør
40 g mel
ca. 4 dl fiskekraft, fløde og lage fra asparges
1 lille dåse asparges
2spsk. hakket dild, persille og purløg
1 æggeblomme

Rødspættefileterne foldes eller rulles sammen og lægges i et smurt, ovnfast fad. Drys med salt og peber. Tilsæt hvidvin og damp fisken mør under låg eller aluminiumsfolie i ovnen ved 170 grader i ca. 20 minutter.

Fisken kan også dampes mør i en gryde ved svag varme. Fisken tages op og kraften anvendes i stuvningen. Hertil bages med smør og mel sammen i en tykbundet gryde. Der spædes med en blanding af fløde, kogekraften og lidt lage fra aspargeserne. Stuvningen koges igennem ca. 5 minutter eller til melsmagen er forsvundet. Smag til med salt og peber og tilsæt de hakkede urter. Til sidst tilsættes asparges og fisken, der er plukket i mindre stykker og det hele varmes igennem.

Der slukkes under stuvningen, der legeres med en æggeblomme.

Fiskestuvningen anrettes i de lune tarteletter og pyntes med hakkede urter.

Mormors Julepskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.