onsdag

VENDSYSSEL-FLÆSK

Vendsyssel-flæsk, en gammel nordjysk egnsret, der i hvert fald i Nordjylland står på julefrokostbordet eller flæsket kan nydes en vinterdag, når kulden bider.



kilde : Mormors Juleopskrifter

VENDSYSSEL-FLÆSK

3/4 - 1 kg kogeflæsk
3 dl eddike
1 dl vand
sukker
salt
peber
rå løgringe

Kogt flæsket mørt i vand med  lidt salt i og afkøl flæsket.
Lav en marinade af eddike, vand, salt, peber og sukker og læg tynde skiver af det kogte flæsk heri. Øverst lægges rå løgringe som til sild.
Vendsyssel-flæsk serveres med rugbrød, krydderfedt eller smør, hjemmerørt sennep og hjemmesyltede rødbeder.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.