lørdag

HARLEKINFROMAGE

Den søde tand spøger til stadighed, den må derfor tilgodeses i det omfang samvittigheden tillader det.

Er der nu noget dejligere end en god søndagsdessert, når familien er samlet.

Harlekinfromage af piskefløde, franske linser, hakket, syltet appelsinskal, kandiserede kirsebær og reven chokolade udgør ingredienserne til denne gamle skønne dessert, harlekinfromage.
En ligeså dejlig gammeldags dessert er Columbinefromage. Den tager vi i morgen.

Begge desserter er tilberedt med husblas, der såmænd er nemt nok at håndtere.

Opskrift : Gunna Agersted 1952



HARLEKINFROMAGE

1/2 liter piskefløde
50 g sukker
50 g franske linser
1 spsk. hakket, syltet appelsinskal
25 g kandiserede kirsebær
6 blade husblas
reven chokolade til pynt

Fløden piskes til skum. Når den piskes, til den lige netop er stiv, så fylder den mest og smager bedst.
Sukkeret og kornene af vaniljen kommes i. Den udblødte, smeltede husblas røres forsigtigt i under jævn piskning. Der røres af og til i fromagen, til den begynder at stivne. Tilsæt franske linser, hakket, syltet appelsinskal og kandiserede kirsebær, hvorefter den hældes i en glasskål eller i portionsglas. Pynt med reven chokolade.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.