torsdag

KARRYRØRÆG

Karryrøræg på et stykke smørristet brød er ualmindelig dejlig som en nem frokostret. Rørægget tilberedes umiddelbart før, det serveres.

Mange andre ting i kombination med røræg er gode.

Midt på et varmt fad dynges røræg op i en top. Udenom i små dynger anbringes f.eks. ristede champignons, stegte tomatskiver, brunede løg, ristet bacon, ruller af røget skinke eller små karbonadepølser. Evt. smørdampede grønsager og stegte kartofler. Der er så mange muligheder.

Opskrift : Gunna Agersted 1953



KARRYRØRÆG

1 løg
4 spsk. vand
1/4 - 1/2 tsk. karry
4 æg
4 spsk. mælk
1/4 tsk. salt

Det grofthakkede løg dampes under låg i 4-5 minutter i vandet, hvori karryen er blandet.
Æg, mælk og salt piskes let sammen og hældes ned til det dampede løg.
Hældes i en pande eller tykbundet gryde og sættes over svag varme.
Efterhånden som æggemassen stivner, skrabes det fra bunden. Det må ikke blive brunt.

Inden røræggene stivner, kan de tilsættes en eller anden slags fyldt som foreslået.

Når æggene er knapt stivnede, tages de i store flager op på et varmt fad.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.