søndag

SIGNES SVINEKOTELETTER

Koteletter er altid det sikre valg, når menuen skal besluttes. I vore dage er koteletter ikke dyrere, end de kommer på bordet, når vi har besluttet os for det.
I 50erne var koteletter ofte en søndagsret.

Her en opskrift på koteletter fra , Signes svinekoteletter, serveret med brunede løg, kogte ærter og gulerødder og flødesauce.

Opskrift : Gunna Agersted 1952



SIGNES SVINEKOTELETTER

6-8 svinekoteletter
75 g smør / margarine
salt
peber
250 g løg
1/4 liter fløde
jævning
1/2 kg bælgede ærter eller 3/4 kg fra dåse (frosne, optøede)
3/4 kg gulerødder

Svinekoteletterne brunes på begge sider i smørret på panden, drysses med salt og peber og kommes i gryde.
Panden koges af med ca. 1/2 dl vand og skyen hældes ned til koteletterne. Fløden hældes ved.
Det sættes over ilden og står og småsnurrer 10 - 12 minutter. Saucen jævnes og smages til med salt og peber.

Løgene skæres i tynde skiver og brunes i smør på panden.

Koteletterne serveres lagt taglagt på den ene side af fadet, hældes over med saucen og de brunede løg strøs henover. Ved siden af koteletterne lægges de kogte gulerødder og ærter skiftevis i bunker.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.