onsdag
CUMBERLAND-SOVS
Cunberland-sovs, en klassisk sovs med smag af julen af sky, ribsgelé, sennep, portvin, rødvin og appelsinsaft, fuldstændig fantastisk til f.eks. kogt skinke eller hamburgerryg.
Med sådan en sovs in mente, er vi godt rustet til den kommende jule- og nytårstid.
Opskrift : Husholdning Land og By 1961
CUMBERLAND-SOVS
1 dl kødsuppe
1 dl brun sauce (rest af stegesovs)
4 spsk. ribsgelé
3 spsk. portvin eller madeira
4 spsk. rødvin
1 spsk. appelsinsaft
appelsinskal (økologisk appelsin)
salt
Kog skallen af appelsinen nogle minutter i vand og skrab derefter det hvide af skallen bort med en ske. Skær eller klip skallen i ganske fine strimler.
Rør i geléen til den bliver flydende, evt. over en skål med varmt vand. Tilsæt sovs og sennep og fortsæt røringen ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, smag sovsen til og kom til sidst de tynde appelsinstrimler i.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.