fredag

HOLLANDSK GRØNLANGKÅL

Selv om jul og nytår er overstået for denne gang, er gammeldags grønlangkål en dejlig vinterspise, som egnsret eller som her, hollandsk grønlangkål.

Det er en dejlig kålret, serveret med røget pølse eller skinke.

Opskrift : Else Algreen 1964


HOLLANDSK GRØNLANGKÅL

2 stokke grønkål
ca. 1/2 liter flæskesuppe
30 g smør eller fedt
1 1/2 dl fløde
salt
peber
sukker

Rib grønkålsbladene fra stilkene og skyl dem godt. Kog dem godt møre i flæskesuppen, tag dem op og lad dem dryppe godt af, før de hakkes.
Svits den hakkede kål i fedtstoffet, spæd derefter med fløden og lad kålen koge godt igennem. Smag til med salt, hvis det er nødvendigt, samt lidt peber og lidt sukker.

Servér hollandsk grønlangkål med røget pølse eller skinke.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.