torsdag

BROGET CHAMPIGNON-ÆGGESTAND

Herlig æggestand med champignoner, tomater, løg og peberfrugt, tilberedt i ildfast fad i ovnen.

Æggemassen serveres varm med flutes eller ristet franskbrød. Hertil en skål tomatsalat eller grøn salat til.

Opskrift : Else Algreen 1964


BROGET CHAMPIGNON-ÆGGESTAND

1/2 kg champignoner
4-5 tomater
2 mellemstore løg
1 grøn peberfrugt
50-70 g smør eller margarine
4 æg
3 dl mælk
1 dl fløde
1 tsk. salt
rasp
smør eller margarine

Rens og afdryp champignonerne. Skær dem i tynde skiver. Skær tomaterne i små snitter, hak løget groft og skær peberfrugten i tynde strimler.
Smelt smørret i en gryde eller på panden og kom alle de findelte ingredienser i. Lad blandingen småsnurre ca. 1 kvarter.
Pisk æggene let sammen, pisk mælk og fløde i og bland med det øvrige. Smag til med salt.
Hæld blandingen i et smurt, raspdrysset, ildfast fad og læg smør eller margarineklumper over.

Sæt fadet i ovnen ved jævn varme (175 grader) ca. 1/2 time, til retten har fået lidt farve på oversiden. Den må ikke få for stærk varme eller stå i ovnen for længe, så bliver æggemassen svampet og kedeligt.

Serveres varm med flutes eller ristet franskbrød samt en skål tomatsalat eller grøn salat.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.