mandag

KARTOFFELKARBONADER MED SKINKE OG LØG

En dejlig og nem, gammeldags vinterret til familien er disse kartoffelkarbonader, serveret med en god grønsagsstuvning til.

Der er forholdsvis få og enkelte ingredienser i, hvilket gør retten brugbar straks, da de fleste har ingredienserne i huset.

Opskrift : Else Algreen 1964


KARTOFFELKARBONADER MED SKINKE OG LØG

3/4 kg store, melede kartofler
1 æg
3-4 spsk. fløde (kan erstattes med mælk)
1 tsk. salt
125 g skinke i småtern
1 mellemstort løg
smør eller margarine
rasp

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kog dem godt møre i vand uden salt i. Hæld vandet fra, damp kartoflerne, fjern dem fra varmen og mos dem godt. Rør sammenpisket æg, ganske lidt fløde og salt i.
Skær skinken i fine terninger, hak løget groft og svits det let i lidt fedtstof på panden. Bland begge dele i kartoffelmosen.

Form farsen på et rasp- eller meldrysset bræt til en tyk pølse. Skær heraf tykke skiver som store karbonader. Vend dem i rasp.
Steg dem hurtigt på panden i rigeligt, brunet fedtstof.

Servér karbonaderne med en god grønsagsstuvning til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.