søndag

OKSEBRYST MED HVIDE BØNNER

Oksebryst med hvide bønner, en dejlig proteinrig gryderet for dem, der sætter pris på bønner og linser, i kombination med kartofler, porrer og gulerødder.

Mættende og velsmagende. Serveres med godt rugbrød til.

Opskrift : Husholdning Land og By 1961



OKSEBRYST MED HVIDE BØNNER

1/2 kg oksebryst
2 1/2 dl vand
250 g hvide bønner
250 g kartofler
250 g gulerødder
2 porrer
1 suppevisk
salt
peber

Bønnerne udblødes et døgn i blødt vand. Kødet afvaskes og skæres ud i ret store terninger. Bønnerne bringes i kog i udblødningsvandet, skummes og kødet hældes i. Det bringes langsomt i kog, skummes atter og salt tilsættes. Efter knap 1 times kogning tilsættes suppevisk, de istandgjorte, udskårne kartofler, gulerødder og porrer i ringe.
Retten koges endnu 1/2 time, tilsættes peber efter smag.

Servér fra gryden med godt rugbrød til.

VELBEKOMME

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.