tirsdag

DOBBELT LAMMERYG


Påske og lammekød hører sammen. Dobbelt lammeryg, stegt i ovnen og serveret med skysovs, ovnbagte tomater og kartofler eller måske hellere med pommes frites og blandede grønsager. Det hele er jo så godt.

Gå til slagteren efter det rigtige stykke kød, hvis retten skal være det ultimative.

Portionen rækker til 7-8 personer, så der er nok til gæster.

Opskrift : Else Algreen 1964


DOBBELT LAMMERYG

ca. 2 kg korthugget dobbelt lammeryg
1 fed hvidløg
salt
hvis peber
100 g smør
1 løg
2 gulerødder
vand eller suppe

Skrab og afpuds kødet omhyggeligt, så alle ryghinder og overflødigt fedt fjernes. Gnid med hvidløget og drys med salt og peber.
Læg derefter stegen i en smurt bradepande, brun smørret godt og hæld det over kødet. Læg løgskiver og udternede gulerødder i blanding udenom.
Sæt bradepanden i en god varm ovn, ca. 250 grader, til kødet er passende brunt. Dæmp varmen til ca. 160 grader, spæd med vand og suppe og dryp stegen flittigt, til den er færdigstegt (35-50 minutter).
Brug gerne et kødtermometer.

Servér den udskårne steg med skysovs og ovnbagte tomater og kartofler eller med pommes frites og grønsager.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.