fredag

GAMMELDAGS BRUN SKY-FLØDESOVS

Det er sovsen, der sætter prikken over i et sammen med en godt stykke kød. Skyen tilsat fløde, slår sjældent fejl i smagsoplevelse. Her er sovsen også tilsat ristede champignonskiver, - og hvilken sovs. Den er rar at have opskrift på i skuffen.

I vore dage kan creme fine erstatte fløden.

Opskrift : Else Algreen 1964


GAMMELDAGS BRUN SKY-FLØDESOVS

30 - 40 g smør eller margarine
2 1/2 - 3 dl sky
ca. 1 dl fløde eller creme fine
salt
hvid peber
et par dråber kulør

Rist nogle skivede champignons på en pande.

Brun fedtstoffet i en gryde. Tilsæt sky og fløde og lad sovsen koge godt igennem, til den er jævn. Smag til med salt og peber. Tilsæt et par dråber kulør. til sidst vendes de ristede champignons i.

Servér sovsen til koteletter, små bøffer, tournedos m.m.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.