lørdag

SKINKESOUFFLÉ


Sufflé har ry for at være vanskelig og ikke uden grund. Lækker, men også svær at håndtere.

Skinkesufflé til søndagsfrokosten med hakket skinke og fint klippet purløg fortjener faktisk at stå sin prøve. Den er altså god, serveret med rørt eller smeltet smør til.

Opskrift : Else Algreen 1964


SKINKESOUFFLÉ

60 g smør eller margarine
50 g mel
3 dl kogende mælk
3 dl fint hakket skinke3-4 spsk. fint klippet purløg
salt
hvid peber
3 æg
1-2 spsk. reven ost
rasp

Afbag smør eller margarine med mel og spæd med den kogende mælk. Lad afbagningen koge godt igennem til den er tyk og glat, under kraftig røring. Fjern gryden fra ilden. Tilsæt skinke og purløg og smag til med salt og peber. Rør æggeblommerne i én ad gangen under kraftig omring. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i afbagningen.
Hæld dejen i et smurt ildfast fad og drys reven ost over og lidt sigtet rasp.

Bag souffléen i en ikke for varm ovn170-190 grader 50-70 minutter, afhængig af tykkelsen. Prøv forsigtig med en strikkepind, om souffléen er gennembagt.

Servér øjeblikkelig, souffleen kommer ud af ovnen, da den ellers når at falde sammen, med rørt eller smeltet smør til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.