tirsdag

KARTOFFELKAGE

Som tilbehør til sommerens grillmad er denne gammeldags kartoffelkage et særdeles godt tilbehør.
Steges som en tyk pandekage på en pande og serveres varm til f.eks spareribs, der også nemt tilberedes i en god varm ovn.

Opskrift : Arne Rosted 1969


KARTOFFELKAGE

6-7 store kartofler
25 g smør
2 spsk. olie
salt
peber

Kartoflerne koges møre med pil på i letsaltet vand. Når de er kolde, pilles de og rivespå råkostjernets grove side. Smørret blandes i massen og smages til med salt og peber.
På en pande varmes olien godt  og kartoffelmassen fordeles som en ret tyk pandekage. Når den er godt brun på den ene side, vendes den (eventuelt ved hjælp af et låg) og den anden side brunes godt.
Bagetiden vil være ca. 10 minutter på hver side. Så er den sprød og brun.

Servér den varme kartoffelkage til sommerens grillmad.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.