Nu hvor syltesæsonen er i gang, vil vi i den kommende tid kigge nærmere på nogle meget gamle og meget spændende sylteopskrifter, leveret for 120 år siden af fru Louise Nimb i Syltebog fra 1896.
Hvad med en pæresirup, kogt af beskadigede eller overmodne pærer. Den opbevares på flasker og benyttes i stedet for almindelig sirup eller i søde supper.
Til hundrede pund pærer beregnes 5 a 6 potter vand. ( 1 pot = 0,966 liter )
En meget stor gryde er nødvendig.
Opskrift : Fru Nimbs Syltebog 1896
PÆRESIRUP
100 pund (50 kg) overmodne er skadede pærer
5 - 6 liter vand
Pærerne vaskes og skæres i stykker. Koges i vandet til de er møre og falder fra hinanden. Mosen presses gennem en frugtpresse eller i mangel heraf gnides den gennem en purésigte. Herefter lader man den løbe gennem geléklædet. Saften hældes i kedlen eller gryden og sættes over ilden. Under stadig omrøren koges den ind til en jævn sirup.
Lad siruppen blive kold, hæld den på skoldede flasker og bind den til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.